torstai 4. elokuuta 2011

Maastossa

Muun mukavan hommailun lisäksi päästiin "työn puolesta" maastoon, lyhyehkö lenkki, mutta aivan loistavaa kuntoilua niin hevosille kuin ratsastajille, kun oli kapeaa kivistä polkua jolla joutuu keskittymään hevosen jalkoihin, ja ylä- ja alamäkeä. Mukava leppoinen lenkki kuitenkin. Pullat hikosikin ihan kiitettävästi.

Paten kanssa otettiin maastakäsin harjoitteita, ja on se kyllä nopea ja herkkä mies. Tosi hyvin alkoi vastata pyyntöihin, huomenna uudelleen. Aloitettiin ihan perusjutuista, eli talutus ja pysähtyminen, peruutus. Ideana siis se, että hevonen kulkee rentona ja rauhallisena taluttajan jäljessä, pysähtyy kun tämä pysähtyy, hiipimättä lähemmäs tai haahuilematta sivuille, tai kiihdyttämättä ohi. Pate kun on ollut reipas taluttaa, eikä siinä tietenkään ole mitään pahaa, mutta koen että opetettuanni hevoselle tämän uuden tavan vastata paineeseen ja sen poistumiseen, on hallinta myös selästäkäsin helpompaa, puhumattakaan esim. kouluradoilla vaadittavien liikkeiden opettamisesta maastakäsin. Hevonen ottaa siis kontaktin ihmiseen, vähän kuin koira tottiksessa :D Nämä kun hallitaan uudella tavalla on tosi helppoa jatkaa väistättämisistä ja asetuksista.

Pikon harjasin, ja Heikin kanssa leikin vähän, rapsuttelin ja opetin väistämään "painetta" eli kehoitin siirtymään luotani pois hienovaraisesta käskystä.

Sivuhuomautuksena sen verran, että en siis tosiaankaan kerro työpaikalta likikään kaikkea, ensinnäkään en usko että Pomo tykkäisi jos kertoisin sekuntilleen aikataulujamme, ja toiseksi en edes voi muistaa mitä kaikkea on tullut tehtyä, ja asiakkailla tietenkin on yksityisyyden suoja. Lähinnä käsittelen blogissa sellaisia asioita töistä, joista on tullut minulle jokin ahaaelämys, tai josta olen nauttinut erityisesti, tms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti