lauantai 18. kesäkuuta 2011

Pate poika



Eilen menin tallille poikani kanssa, ja ensin seurattiin vähän aikaa kun Janina meni Sipsillä ekaa kertaa sitten varsomisen. Tamma oli luonnollisesti jäykkä ja väsyi nopeasti, ja protestoi viskomalla päätään, mutta kyllä se siittä kun taas tottuu siihen että hommia tehdään, ja saadaan oma kuolain suuhun (nyt oli ehkä hieman pitkä). Ja tuskin ne paarmat ainakaan auttoivat keskittymään :D

Lisäksi ratsastin uudelleen suokkipojalla, ja ensimmäinen pätkä tunnista meni tosi hyvin. Oltiin rentoja ja aika rauhallisiakin, tehtiin siirtymisiä seis-käynti-seis, asetusta ympyrällä ja kahdeksikkoa koko kentän pituudella. Samaa ravissa, missä asettaminen oli minulle vaikeampaa, mutta onnistui pätkittäin aika hyvin, ja ravi pysyi aikas tahdikkaana ja hyvätempoisena. Sitten pitkät ohjat.

Ja sitten kun piti ottaa ohjat käteen, tapahtui mun päässä taas se jokin klikki, mun jalka jännittyi, nilkkaa alkoi särkeä ja polle kiirehtiä alta. En saanut enää otetta istuntaani, vaan homma meni hevosen puolelta hiipimiseksi käynnistä raville, ja mun puolelta pidättelyksi, jota en pystynyt tekemään istunnalla koska istunta oli se mikä pyysi eteen, vaikka kuinka yritin koota palasiani kentältä. Lopulta pysähtymisien kautta sain hieman rauhoitettua tilannetta, muutaman askeleen hyvää, rauhallista käyntiä, ja lopetin samantien. En pystynyt enää keskittymään oikeastaan muuhun kuin kipuun nilkassa, tuntui kuin joku työntäisi veistä sisään ja kääntäisi.

Nilkutin tuoliin kentän keskellä ja Tuula ratsasti vielä hetken, kokeillakseen itsekin poikaa ennen CR kurssia johon on siis Paten kanssa osallistumassa, ja että saatiin ruunalle semmoinen hyvä fiilis loppuun. Nilkkaa ojentelin ja kääntelin ja sitä vähän särki, muttei todellakaan sattunut kuten selässä, ja kun poistuimme kentältä se oli jo ihan normaali.

Tänään on onneksi CR-kurssi, toivon niin että Tiina näkee mistä tuo mun jalan jännittyminen nyt oikein on kiinni, ja painaa taas jotain taikanappulaa jossain että saa sen koiven rennoksi. Tai ainakin antaa hyviä vinkkejä siihen mitä mun kannattaa huomioida sen suhteen, että tilanne paranisi. Ei voisi tulla kurssi mulle parempaan aikaan. Saan Patella ratsastaa useamminkin vielä ennen muuttoa, joten sinänsäkin on kiva nähdä mitä sen kanssa Tiina neuvoo tekemään, ja muutenkin odotan rentoa fiilistä mikä kurssilla on, täysihoitoa ja rantasaunaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti