sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Eversti Carde

Matka oli surkeiden sattumien summa, joten kolmen päivän klinikasta pääsimme näkemään vain kolmen ratsukon valmennukset. Mutta jo noista kolmesta suorituksesta sain paljon itselleni, paljon oivalluksia ja idoita kokeilla niin ponin kanssa, kuin seuraavan kerran Pojan kanssa Lintulassa.

Eversti Carde on mm. ollut Carde Noirin päävalmentaja, sekä Ranskan olympiajoukkueen valmentaja. Suomessa hän on käynyt valmentamassa jo vajaan 10 vuotta (jos laskin oikein, kommentoikaahan jos tiedätte asian olevan toisin) ja valmentaa kaiken tasoisia ratsukoita. Valmennus on yksityistunti, ja Carde osaa iskeä ongelman ytimeen. Nytkin valmennettavana oli sekä aivan nuoria hevosia ratsastajineen, joiden kanssa haettiin oikeaa ohjastuntumaa ja kuuliaisuutta ensin maastakäsin, ja sitten vasta selästä, sekä selvästi pitkään yhdessä töitä tehnyt ratsukko joka harjoitteli mm. passagea. Siinä oli muuten upean näköistä menoa! Aivan varmasti haluan tulevaisuudessa itsekin Carden oppiin (viimeistään kun Lumi kasvaa riittävästi), hän on karismaattinen, osaava, selkeä valmentaja, jolla hyvä näkemys ja asenne!

Ystäväni ehkä joiltain osin tarkempi selitys kokemastamme: linkki

Sain esimerkiksi ajatuksia siihen miten voin yrittää aktivoida Pojan takapäätä ja siten reipastaa koko hevosta, meillähän ongelmana on että liikumme kuin täit tervassa. Lisäksi sain hyviä vinkkejä maastakäsin työskentelyyn, voin opetella Sipsillä jolla on jo vahva hyvä tuntuma, ja sitten siirtää oppimani Lumeen... Ja ponin kanssa koitan muistaa lantion ja jalan nostavan avun, ei puristavan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti